Sighisoara

Cetatea Sighisoara

Cetatea Sighisoara este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa și, totodată, cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere. Construită în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex, cetatea a păstrat aspectul său aproape neschimbat până în zilele noastre.

Principalele atracții turistice din Cetatea Sighisoara includ:

  • Turnul cu Ceas: Simbol al orașului Sighisoara, Turnul cu Ceas a fost construit în secolul al XIV-lea și are o înălțime de 64 de metri. De la nivelul de călcare actual până la baza acoperișului, turnul propriu-zis măsoară 30 de metri, iar de la baza acoperișului până la girueta-cocoș din vârful fieșei sunt încă 34 de metri
  • Biserica din Deal: Construită în stil gotic în secolul al XIV-lea, Biserica din Deal este cea mai mare biserică din Sighisoara. Biserica găzduiește o serie de opere de artă valoroase, inclusiv un altar sculptat din lemn din secolul al XVI-lea și o colecție de covoare orientale.
  • Casa Breslelor: Construită în secolul al XV-lea, Casa Breslelor a fost sediul a 19 bresle din Sighisoara. Astăzi, Casa Breslelor găzduiește un muzeu care prezintă istoria breslelor și a orașului Sighisoara.
  • Scara cu Acoperis: Construită în secolul al XVII-lea, Scara cu Acoperis este o scară de lemn cu 165 de trepte care duce la Biserica din Deal.
  • Muzeul de Arme și Armuri: Muzeul de Arme și Armuri expune o colecție de arme și armuri din Evul Mediu și din epoca modernă.

Cetatea Sighisoara este un loc minunat de vizitat pentru a afla despre istoria Transilvaniei și a Europei medievale. Cetatea este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este o destinație turistică populară.

Cazare in Malaia puteti gasi pe situl: cazare-malaia.ro.

Alte calatorii le puteti descoperi pe pagina: https://la-munte.com/destinations/malaia/

How to Get More Results Out of Your Travel Dairies?

Daca sunteti pasionati de istorie, cultura si arhitectura, atunci orasul va va incanta cu multe atractii turistice. Puteti vizita cetatea medievala bine conservata, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Aici puteti admira Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Casa Dracula, Casa Venetiana, Scara Scolarilor si multe altele. Puteti afla mai multe despre istoria orasului la Muzeul de Istorie si Muzeul de Arme Medievale. De asemenea, puteti face o plimbare prin stradutele pavate si colorate ale orasului vechi si sa va lasati impresionati de frumusetea si atmosfera sa unica.

Sper ca aceste informatii sa va fie utile pentru a planifica vizita dumneavoastra in Sighisoara. Va asigur ca nu veti regreta alegerea facuta si ca veti avea parte de o vacanta minunata in acest oras plin de farmec.

Sighisoara este un oras care merita vizitat in orice anotimp, dar daca va doriti sa va bucurati de vremea placuta si de evenimente culturale, atunci cel mai bun moment este intre aprilie si octombrie. In aceasta perioada, temperaturile sunt moderate, precipitatiile sunt reduse si zilele sunt mai lungi. De asemenea, puteti participa la Festivalul Medieval, care are loc in ultimul weekend din iulie si care va ofera ocazia sa va transformati in calatori in timp. La acest festival, puteti admira costume si arme medievale, spectacole de muzica si teatru, demonstratii de mestesuguri si lupte cavaleresti. Este o experienta unica si distractiva pentru toate varstele.