Calimanesti – Caciulata – 1 zi

1 Day

Calimanesti – Caciulata este o stațiune pentru 4 anotimpuri situată la poalele Carpaților Meridionali, la 18 km nord de Râmnicu Vâlcea și 80 km sud de Sibiu, în județul Vâlcea. Această stațiune oferă o varietate de facilități și servicii pentru turiști:

 1. Unități de Cazare: Aici veți găsi hoteluri, pensiuni, vile și hosteluri, fiecare cu propriul său farmec și confort. De exemplu, puteți alege să vă cazați la Complexul Balnear – Corp CăciulataComplexul Balnear – Corp Cozia, sau Hotelul Central1.
 2. Restaurante: Stațiunea dispune de restaurante de 3 stele, unde puteți savura mâncăruri de calitate într-un ambient plăcut.
 3. Aquapark și Piscine: Dacă sunteți în căutarea distracției, există piscine interioare și exterioare, precum și un AquaPark modern pentru a vă bucura de un sejur agreabil.
 4. Tratament Balnear: Calimanesti-Caciulata este renumită pentru tratamentul balnear cu ape minerale provenite din izvoare atermale și termale. Bazele de tratament modernizate vă oferă oportunitatea de a vă relaxa și de a vă îmbunătăți sănătatea într-un bioclimat favorabil.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de relaxare, tratament sau pur și simplu doriți să explorați atracțiile turistice din zonă, Calimanesti – Caciulata vă așteaptă cu brațele deschise!

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul oficial al stațiunii aici1.

Aici, turiștii pot beneficia de tratament balnear cu ape minerale provenite din izvoare atermale și termale. Iată câteva detalii despre apele termale din această zonă:

 1. Apele Reci: Acestea au o temperatură sub 20°C.
 2. Apele Hipotermale (Cozia 3 și 4): Au o temperatură cuprinsă între 20°C și 34°C.
 3. Apele Termale (Forajele 1004 Căciulata, Cozia 1 și 5): Aceste izvoare furnizează ape cu o temperatură de 42°C – 43°C1.

Complexul Balnear Cozia din Calimanesti – Caciulata veti descoperi 2 piscine în aer liber și 2 piscine interioare cu apă termală. De asemenea, oaspeții au acces la o cadă cu hidromasaj, saună și alte facilități de hidromasaj. Stațiunea este renumită pentru apele sale minerale sulfuroase, clorate și bogate în sodiu, calciu și magneziu, ceea ce le face ideale pentru tratamente și reabilitare2134.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de relaxare și tratament, Călimănești-Căciulata vă așteaptă cu beneficiile sale naturale și o atmosferă revigorantă!

Calimanesti – Caciulata. Atractii turistice.

În apropierea stațiunii Calimanești – Caciulata există o serie de atracții turistice pe care le puteți explora:

 1. Muzeul Satului din Județul Vâlcea: Acest muzeu, situat pe Strada Bujorencii, Râmnicu Vâlcea, oferă o privire în istoria și cultura zonei. Aici veți găsi exponate care ilustrează viața tradițională a locuitorilor din Vâlcea1.
 2. Lacurile de Acumulare: Stațiunea este înconjurată de lacuri de acumulare, cum ar fi lacul de la Turnu și lacul de la Calimanesti – Caciulata. Acestea oferă peisaje pitorești și posibilități de relaxare.
 3. Cascada Urzicii și Cascada Lotrișor: Dacă sunteți pasionat de natură, puteți face o excursie la aceste cascade pentru a admira frumusețea lor naturală.
 4. Mănăstirile Stănișoara și Turnu: Vizitați aceste mănăstiri pentru a experimenta liniștea și spiritualitatea locului.
 5. Biserica din Deal “Sfinții Voievozi”: O biserică veche și impresionantă, situată în apropiere.
 6. Masa lui Traian: Un monument istoric care amintește de împăratul roman Traian și campaniile sale militare.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le puteți descoperi în zona Calimanesti-Caciulata. Vă recomand să explorați și să vă bucurați de frumusețea naturii și a patrimoniului cultural local!

În Calimanești-Căciulata și împrejurimi, există o varietate de activități pe care le puteți explora. Iată câteva sugestii:

 1. Drumeții în Defileul Oltului: Acest defileu oferă peisaje spectaculoase și oportunități de explorare a naturii.
 2. Muzeul Satului din Județul Vâlcea: Situat pe Strada Bujorencii, Râmnicu Vâlcea, acest muzeu vă oferă o privire în istoria și cultura zonei1.
 3. Lacurile de Acumulare: Stațiunea este înconjurată de lacuri de acumulare, cum ar fi lacul de la Turnu și lacul de la Calimanești. Acestea sunt locuri ideale pentru relaxare și fotografii.
 4. Cascada Urzicii și Cascada Lotrișor: Dacă sunteți pasionat de natură, puteți face o excursie la aceste cascade pentru a admira frumusețea lor naturală.
 5. Mănăstirile Stănișoara și Turnu: Vizitați aceste mănăstiri pentru a experimenta liniștea și spiritualitatea locului.
 6. Biserica din Deal “Sfinții Voievozi”: O biserică veche și impresionantă, situată în apropiere.
 7. Castrul Roman Arutela: Aflat lângă barajul hidroenergetic de la Cozia, acest castru oferă vestigii interesante din perioada romană2.

Indiferent de preferințele dvs., veți găsi activități potrivite pentru a vă bucura de frumusețea zonei și a patrimoniului său cultural.

You can send your enquiry via the form below.

Calimanesti – Caciulata – 1 zi