Cascada Lotrisor – Malaia

4 Hours

Cascada Lotrisor este o bijuterie naturală situată în Munții Căpățânii, în Parcul Național Cozia din România. Iată câteva detalii interesante despre această cascadă:

 • Altitudinea cascadei: Se află între 485 și 515 de metri, ceea ce înseamnă că are o cădere a apei de aproximativ 30 de metri1.
 • Unicitate: Cascada Lotrisor este singura cascadă din România care trece printr-un tunel lung de 20 de metri înainte de cădere. A fost creată artificial în anii 1970-1971, când s-a refăcut drumul forestier și pârâul a fost deviat printr-un tunel săpat în stâncă
 • Acces: Pentru a ajunge la Cascada Lotrisor, poți urma un drum forestier de pe DN 7 înspre Sibiu, la aproximativ 7 kilometri de Călimănești-Căciulata. De acolo, mai sunt de parcurs aproximativ 2 kilometri pe drumul forestier care duce la bazinul Lotrisor. Poți ajunge la cascadă fie pe jos, fie cu mașina. Drumul este marcat cu o dungă albastră verticală, așa că nu ai cum să greșești. Tot ce trebuie să faci este să mergi până ajungi să te bucuri de minunata cădere de apă1.
 • Trasee turistice: În jurul cascadei, poți parcurge patru trasee de cățărare pe versanți, dar și unul care duce până în stațiunea Băile Olănești. Aceste trasee sunt populare printre pasionații de fotografie, datorită stâncilor denumite „Ciobănașul”, „Ciobanul”, „Fata”, „Baba Dochia” și „Ursoaica”1.
 • Despre Parcul Național Cozia: Situat în partea central-sudică a Carpaților Meridionali, Parcul Național Cozia se întinde pe 17.100 de hectare și se află în județul Vâlcea. Acest parc este străbătut de drumul național DN7, care leagă Râmnicu Vâlcea de orașul Tălmaciu. Parcul merită vizitat măcar o dată, iar Cascada Lotrisor este una dintre perlele sale naturale1.

Dacă ai ocazia, nu rata să explorezi această minunată cascadă și să te bucuri de frumusețea peisajului montan!

 1. Din Bucuresti:
  • Ia autostrada A1 și continuă pe E81.
  • Parcurge aproximativ 200 de kilometri pe DN7 (E81) până la Râmnicu Vâlcea.
  • De acolo, distanța până la Parcul Național Cozia este de aproximativ 25 de kilometri.
 1. Din Malaia:
  • Ia DN7 (E81) și parcurge aproximativ 20 de kilometri până la Parcul Național Cozia.

Parcul Național Cozia este o zonă deosebită, situată în Munții Căpățânii, și merită să explorezi frumusețea sa naturală. Drumul te va purta prin peisaje pitorești și te va duce către bijuterii precum Cascada Lotrisor. Bucură-te de aventură și descoperă această oază de liniște și frumusețe!

Cascada Lotrisor – cel mai bun moment pentru a o vizita

Cel mai bun moment pentru a vizita Cascada Lotrisor este în perioada primăverii și a verii. Iată de ce:

 1. Primăvara: În această perioadă, cascada va fi alimentată de topirea zăpezilor, ceea ce înseamnă că debitul apei va fi mai mare. Vegetația din jur va fi proaspătă și verde, iar peisajul va fi înfloritor. Totuși, ține cont că pot exista ploi și vreme schimbătoare.
 2. Vara: Vara, cascada va avea un debit constant, iar vremea va fi mai stabilă. Poți să te bucuri de căderea apei și să faci fotografii minunate. Este momentul ideal pentru o drumeție în natură.
 3. Toamna: Dacă îți place să vezi frunzele colorate, toamna poate fi o alegere bună. Peisajul va fi împodobit cu nuanțe calde de galben și roșu. Totuși, asigură-te că verifici prognoza meteo, deoarece pot apărea ploi și temperaturi mai scăzute.
 4. Iarna: Dacă ești pasionat de peisaje înzăpezite, poți să vizitezi cascada și iarna. Totuși, drumul poate fi dificil din cauza zăpezii și a gheții. Asigură-te că ai echipament adecvat și că știi să conduci în condiții de iarnă.

În concluzie, alegerea momentului depinde de preferințele tale personale. Indiferent de sezon, Cascada Lotrisor este o destinație frumoasă și merită să o descoperi!

Daca doriti cazare, puteti incerca cu toata increderea la H2O Malaia

You can send your enquiry via the form below.

Cascada Lotrisor – Malaia