Parcul Național Buila-Vanturarita

1 Day

Parcul Național Buila-Vanturarita este un parc național situat în partea de sud-vest a României, în județul Vâlcea. Acesta acoperă o suprafață de aproximativ 4.000 de hectare și este renumit pentru peisajele sale spectaculoase, care includ vârfuri stâncoase, chei adânci, păduri deasupra stâncilor calcaroase și numeroase pesteri.

Parcul Național Buila-Vanturarita

Iată câteva aspecte importante despre Parc

Peisaje naturale impresionante: Parcul oferă o varietate de peisaje naturale, incluzând Munții Buila și Munții Vânturarița, care ating altitudini de peste 2.000 de metri. Aici veți găsi stânci impunătoare, creste ascuțite, chei adânci și păduri de foioase și conifere.

  1. Faună și floră diversă: Parcul găzduiește o bogată diversitate de specii de plante și animale, unele dintre ele fiind endemice pentru regiunea Carpaților. Printre speciile de animale întâlnite în parcul național se numără ursul brun, lupul, râsul, cerbul și vulturul.
  2. Trasee de drumeții și trekking: Parcul oferă numeroase trasee marcate pentru drumeții și trekking, care trec prin cele mai frumoase zone ale parcului. Traseele variază în dificultate și lungime, oferind oportunități pentru exploratori de toate nivelurile de experiență.
  3. Puncte de belvedere și locuri de camping: În parc există mai multe puncte de belvedere de unde puteți admira peisajele spectaculoase ale Munților Buila-Vânturarița. De asemenea, sunt disponibile zone de camping și locuri de picnic pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp în mijlocul naturii.
  4. Activități în aer liber: În afara drumețiilor și trekkingului, parcul oferă oportunități pentru alte activități în aer liber, cum ar fi alpinismul, escalada pe stânci, ciclismul de munte și observarea păsărilor.
  5. Tradiții și cultură locală: În zonele adiacente Parcului Național Buila-Vânturarița, veți putea întâlni sate tradiționale, cu oameni prietenoși și ospitalieri, care vă vor introduce în atmosfera autentică a vieții de la munte;
  6. Cheile Bistriței: Aceste chei impresionante reprezintă una dintre cele mai frumoase atracții naturale din parc. Cu stânci înalte și abrupte, cascade și râuri cristaline, Cheile Bistriței sunt un loc perfect pentru explorarea naturii și fotografiere;
  7. Peisaje spectaculoase: Parcul oferă priveliști uimitoare asupra stâncilor calcaroase, a cheilor adânci și a văilor împădurite. Aici puteți admira panorama magnifică a Munților Căpățânii și a Munților Buila.
  8. Cazare puteti gasi in localitatea Malaia pe situl: www.cazare-malaia.ro
  9. Daca veti prefera excursie la Sibiu, puteti gasi informatii pe pagina: https://la-munte.com/trip/sibiu-2/

Parcul Național Buila-Vânturarița este o destinație minunată pentru iubitorii de natură și aventură, oferind posibilități excelente de explorare a unuia dintre cele mai frumoase și mai bine conservate ecosisteme din România.

You can send your enquiry via the form below.

Parcul Național Buila-Vanturarita