Sibiu – vizita din Malaia 1 zi

1 Day

Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, are o istorie bogată, o arhitectură impresionantă și o cultură vibrantă. Îți pot oferi câteva sugestii de locuri pe care să le vizitezi în. Un loc pe care nu trebuie să-l ratezi este Piața Mare, centrul istoric al și dovada statutului său de Capitală Culturală Europeană. Aici poti admira un amestec de case renovate, din secolele XV-XVII, care au acoperisuri in forme curioase, prevazute cu geamuri de diverse forme, cunoscute sub numele de ochi ai orasului. De asemenea, poti vizita Biserica Romano-Catolica, construita in stil baroc si datand din perioada 1762-1733.

Un alt loc interesant este Muzeul de Istorie Naturala, situat de strada Cetatii, cea mai frumoasa strada din oras. Acest muzeu prezintă colecții ale Societății Ardelene de Științe Naturale, care cuprind exponate foarte interesante. Pe aceeasi strada poti vizita si Turnurile Cetatii, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, simboluri ale fortificatiilor medievale ale orasului.

Sibiu

este unul dintre cele mai frumoase și fascinante orașe din România, situat în regiunea Transilvaniei. Cunoscută și sub numele de „Orașul cu ochi”, Sibiu își atrage vizitatorii cu atmosfera sa medievală bine conservată, străduțele pietruite și clădirile istorice impresionante. Iată o scurtă descriere a acestui oraș captivant:

  1. Centrul Vechi: Inima orașului, Centrul Vechi al Sibiului, este o comoară arhitectonică. Aici veți găsi clădiri cu fațade colorate, piețe pitorești, biserici vechi și turnuri de apărare. Străzile înguste și pavate te duc într-o călătorie în timp.
  2. Piața Mare: Este una dintre cele mai mari și mai impunătoare piețe din Europa de Est. Dominată de Turnul Sfatului, Piața Mare găzduiește numeroase evenimente culturale și de divertisment.
  3. Piața Mică: Situată în apropierea Pieței Mari, Piața Mică este plină de cafenele și restaurante tradiționale, oferind o atmosferă relaxantă și plăcută.
  4. Biserici medievale: Sibiu este cunoscut pentru numeroasele sale biserici medievale, printre care se numără Biserica Evanghelică, Biserica Romano-Catolică și Biserica Reformată.
  5. Muzee: Orașul găzduiește mai multe muzee interesante, cum ar fi Muzeul Brukenthal, unul dintre cele mai vechi muzee din lume, și Muzeul Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din România.
  6. Festivaluri: Sibiu este renumit pentru festivalurile sale culturale, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalul Internațional de Film de la Sibiu, care aduc în oraș artiști și spectatori din întreaga lume.
  7. Natura din împrejurimi: În apropiere de Sibiu se află Munții Făgăraș și Munții Cindrel, oferind oportunități excelente pentru drumeții și activități în aer liber.

Sibiu este un oraș cu o bogată moștenire culturală și istorică, cu o atmosferă vibrantă și primitoare, care îi încântă pe vizitatori și îi îndeamnă să revină mereu.

You can send your enquiry via the form below.

Sibiu – vizita din Malaia 1 zi