Sighisoara este un oras istoric si pitoresc din inima Transilvaniei, Romania. Este renumit pentru cetatea sa medievala bine conservata, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Orasul are o bogata si diversa mostenire culturala, influentata de sasii, ungurii, romanii si alte grupuri etnice care au trait aici de-a lungul secolelor.
Intemeierea cetatii Sighisoarei
Sighisoara a fost intemeiata de colonistii germani, invitati in Transilvania de regele Ungariei Géza al II-lea pentru a apara frontiera si a imbunatati economia regiunii. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1280, sub numele de Castrum Sex. In anul 1367, orasul a primit statutul de civitas de Segusvar. Orasul a jucat un rol strategic si comercial important la marginile Europei Centrale timp de mai multe secole. Orasul a devenit unul dintre cele mai importante centre urbane ale Transilvaniei, cu artizani din intreg Imperiul Roman care vizitau asezarea. Artizanii si mestesugarii germani au dominat economia urbana, precum si constructia fortificatiilor care o protejau. Se estimeaza ca in secolele al XVI-lea si al XVII-lea Sighisoara avea nu mai putin de 15 bresle si 20 de ramuri ale mestesugurilor. Sculptorul baroc Elias Nicolai a trait in oras. Voievodul Valahiei Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes), care a trait in exil in oras, a emis monede in oras (altfel monedele erau monopolul regilor unguri in Regatul Ungariei) si a emis primul document care mentioneaza numele romanesc al orasului, Sighisoara.
Malaia – Sighisoara – Excursie de 1 zi - H2O House Malaia
Sighisoara este supranumita “Perla Medievala a Romaniei” datorita arhitecturii sale remarcabile, pozitiei dominante si ambiantei geografice. Orasul este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Orasul are multe atractii turistice, cum ar fi Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Casa Dracula, Casa Venetiana, Scara Scolarilor, Muzeul de Istorie si Muzeul de Arme Medievale. Orasul gazduieste si numeroase evenimente culturale, cum ar fi Festivalul Medieval, Festivalul International de Film Horror & Fantastic “Luna Plina”, Festivalul International de Jazz Sighisoara sau Festivalul International de Muzica Baroca.