Malaia – Sighisoara – 1 zi

1 Day

Sighisoara este un oras istoric si pitoresc din inima Transilvaniei, Romania. Este renumit pentru cetatea sa medievala bine conservata, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Orasul are o bogata si diversa mostenire culturala, influentata de sasii, ungurii, romanii si alte grupuri etnice care au trait aici de-a lungul secolelor.

Intemeierea cetatii Sighisoarei

Sighisoara a fost intemeiata de colonistii germani, invitati in Transilvania de regele Ungariei Géza al II-lea pentru a apara frontiera si a imbunatati economia regiunii. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1280, sub numele de Castrum Sex. In anul 1367, orasul a primit statutul de civitas de Segusvar. Orasul a jucat un rol strategic si comercial important la marginile Europei Centrale timp de mai multe secole. Orasul a devenit unul dintre cele mai importante centre urbane ale Transilvaniei, cu artizani din intreg Imperiul Roman care vizitau asezarea. Artizanii si mestesugarii germani au dominat economia urbana, precum si constructia fortificatiilor care o protejau. Se estimeaza ca in secolele al XVI-lea si al XVII-lea Sighisoara avea nu mai putin de 15 bresle si 20 de ramuri ale mestesugurilor. Sculptorul baroc Elias Nicolai a trait in oras. Voievodul Valahiei Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes), care a trait in exil in oras, a emis monede in oras (altfel monedele erau monopolul regilor unguri in Regatul Ungariei) si a emis primul document care mentioneaza numele romanesc al orasului, Sighisoara.

Malaia – Sighisoara – Excursie de 1 zi - H2O House Malaia

Sighisoara este supranumita “Perla Medievala a Romaniei” datorita arhitecturii sale remarcabile, pozitiei dominante si ambiantei geografice. Orasul este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Orasul are multe atractii turistice, cum ar fi Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Casa Dracula, Casa Venetiana, Scara Scolarilor, Muzeul de Istorie si Muzeul de Arme Medievale. Orasul gazduieste si numeroase evenimente culturale, cum ar fi Festivalul Medieval, Festivalul International de Film Horror & Fantastic “Luna Plina”, Festivalul International de Jazz Sighisoara sau Festivalul International de Muzica Baroca.

Itinerary

Sighisoara este un oras care merita vizitat in orice anotimp, dar daca va doriti sa va bucurati de vremea placuta si de evenimente culturale, atunci cel mai bun moment este intre aprilie si octombrie. In aceasta perioada, temperaturile sunt moderate, precipitatiile sunt reduse si zilele sunt mai lungi. De asemenea, puteti participa la Festivalul Medieval, care are loc in ultimul weekend din iulie si care va ofera ocazia sa va transformati in calatori in timp. La acest festival, puteti admira costume si arme medievale, spectacole de muzica si teatru, demonstratii de mestesuguri si lupte cavaleresti. Este o experienta unica si distractiva pentru toate varstele.

Daca sunteti pasionati de istorie, cultura si arhitectura, atunci orasul va va incanta cu multe atractii turistice. Puteti vizita cetatea medievala bine conservata, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Aici puteti admira Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Casa Dracula, Casa Venetiana, Scara Scolarilor si multe altele. Puteti afla mai multe despre istoria orasului la Muzeul de Istorie si Muzeul de Arme Medievale. De asemenea, puteti face o plimbare prin stradutele pavate si colorate ale orasului vechi si sa va lasati impresionati de frumusetea si atmosfera sa unica.
Sper ca aceste informatii sa va fie utile pentru a planifica vizita dumneavoastra in Sighisoara. Va asigur ca nu veti regreta alegerea facuta si ca veti avea parte de o vacanta minunata in acest oras plin de farmec.

The Trip Cost Includes

 • Pick-up or Drop-off service from and to Airport(in our own vehicle)
 • Transportation to and from!!
 • Food all along the trip(Breakfast, Lunch, Dinner and a cup of coffee or tea) and accommodations during the trip in hotels with family environment
 • Transportation, food, accommodation and insurance of Guide during the trip
 • Down jacket, all-season sleeping bag, duffel bag and trekking map(in case if you don’t have your own. Down jacket, sleeping bag and duffel bag must be returned after completion of the trip)
 • First Aid Medical Kit(Your guide will carry the Medical Kit but we also advise to bring yourself for your own use, as far as possible)
 • All the required permits and paperwork

The Trip Cost Excludes

 • International Airfare
 • Visa Charges
 • Hotel Expenses(In Kathmandu, some packages do include hotel expenses)
 • Your travel and medical insurance
 • Personal Expenses such as shopping, bar bills, hot shower, telephone, laundry, titbits etc
 • Food and accommodations in Kathmandu
 • Services not mentioned or not promised by the agent/agency
 • Emergency expenses such as expenses on chartered helicopter.

You can send your enquiry via the form below.

Malaia – Sighisoara – 1 zi