Transalpina

1 Day

Transalpina este o șosea națională de 148 km situată în Munții Parâng din Carpații Meridionali, fiind una dintre cele mai înalte șosele din România. Aceasta face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Drumul străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba – și traversează Munții Parâng de la sud la nord, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Drumul este închis pe perioada iernii, dar în restul anului, soseaua regelui este accesibilă tuturor autovehiculelor. Peisajul este impresionant, iar traseul oferă o priveliște panoramică asupra Munților Parâng și a Munților Retezat. Pe parcursul traseului, puteți vizita cheile, valea, peștera, mănăstirea, crucea și peștera lui Ursache, precum și lacul Gâlcescu.

Cel mai bun moment pentru a parcurge Transalpina

Perioada ideală pentru a vizita aceasta sosea este între mijlocul lunii mai și mijlocul lunii octombrie. În această perioadă, drumul rămâne deschis, iar turiștii se pot bucura de priveliștile pitorești ale lanțurilor montane, datorită condițiilor meteorologice favorabile.

În general, primele luni de toamnă sunt cele mai bune pentru a vedea culorile frumoase ale frunzelor înainte ca primii fulgi de zăpadă să cadă. În plus, luna iunie este o perioadă bună pentru a vizita Transalpina, deoarece vremea este perfectă și nu există mulți turiști.

 Transalpina aractii turistice

Există mai multe atracții turistice în apropierea Transalpinei. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni:

  1. Lacul Oașa: Acest lac de acumulare se află la aproximativ 20 de minutede mers cu mașina de Transalpina și este un loc minunat pentru a vă relaxa și a admira peisajul montan.
  2. Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina: Acest parc natural se află la aproximativ o oră și jumătatede mers cu mașina de Transalpina și este o destinație populară pentru drumeții și excursii în natură.
  3. Sarmizegetusa Regia: Această cetate dacică se află la aproximativ 2 ore și 30 de minutede mers cu mașina de Transalpina și este un loc minunat pentru a explora istoria și cultura românească.
  4. Peștera Bolii: Această peșteră se află la aproximativ 2 ore și 30 de minutede mers cu mașina de Transalpina și este o destinație populară pentru turiști care doresc să exploreze frumusețea naturală a României.
  5. Mănăstirea Polovragi: Această mănăstire se află la aproximativ 2 ore și 30 de minutede mers cu mașina de Transalpina și este un loc minunat pentru a vă relaxa și a admira arhitectura și arta religioasă românească .

You can send your enquiry via the form below.

Transalpina