Valcea – un rai turistic

1 Day

Judetul Valcea din România va oferă o varietate de obiective turistice pentru vizitatori, in acelasi timp fiind o destinatie turistica diversificata. Iată câteva dintre cele mai populare locuri de vizitat:

 1. Mănăstirea Cozia: Una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din România, Mănăstirea Cozia este situată în apropierea orașului Călimănești. Construită în secolul al XIV-lea, mănăstirea impresionează prin arhitectura sa și prin colecția sa de artefacte religioase.
 2. Stațiunea Băile Olănești: Această stațiune balneară este cunoscută pentru apele sale minerale și proprietățile terapeutice. Vizitatorii vin aici pentru a se relaxa și a beneficia de tratamentele oferite de stațiune.
 3. Valea Oltului: Situata în apropierea orașului Râmnicu Vâlcea, Valea Oltului este o atracție naturală spectaculoasă. Peisajele sălbatice și posibilitatea de a face drumeții în această zonă atrag mulți turiști.
 4. Muzeul de Artă Vâlcea: Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de artă românească și europeană. Este situat în orașul Râmnicu Vâlcea și oferă vizitatorilor o perspectivă interesantă asupra istoriei și culturii locale.
 5. Salina Ocnele Mari: O salină situată la aproximativ 7 km de Râmnicu Vâlcea, unde poți explora galeriile subterane și să te bucuri de beneficiile aerului sărat.
 6. Muzeul Satului – Bujoreni: Aici vei găsi arhitectură rurală tradițională și expoziții despre viața și cultura locală.
 7. Băile Govora: O stațiune balneară renumită pentru apele sale minerale și tratamentele spa.
 8. Lacul Vidra și Ski Resort Transalpina: O zonă pitorească cu un lac frumos și posibilități de schi în apropiere.
 9. Stațiunea Călimănești – Căciulata: Un alt centru balnear cu izvoare termale și peisaje montane impresionante.
 10. Horezu: Cunoscut pentru ceramica sa tradițională și biserica sa din secolul al XVII-lea.
 11. Conacul lui Maldăr: O clădire istorică în care poți afla mai multe despre istoria zonei.
 12. Parc Aventura Buridava: Un parc de aventură în Ocnele Mari, perfect pentru distracție în aer liber.
 13. Transalpina – este o șosea națională din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele la 2.145 de metri deasupra nivelului mării. Drumul leagă orașul Novaci din județul Gorj de orașul Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.
 14. Zona oferă și peisaje montane, mănăstiri, parcuri naturale și multe alte locuri fascinante de explorat. Vâlcea este cu siguranță o destinație potrivită pentru orice anotimp! Pentru mai multe informații și detalii, poți consulta site-ul oficial Vâlcea Turistică.

Valcea

acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le puteți explora în județul nostur. Dincolo de acestea, regiunea este bogată în frumuseți naturale, oferind posibilități pentru drumeții, activități în aer liber și explorarea peisajelor montane.

Excursii puteti face la Sibiu, Parcul Național Buila-VanturaritaHidrocentrala Ciunget.

Day 1 :

You can send your enquiry via the form below.

Valcea – un rai turistic